A ’90-es években eszmélő generáció Dexter Hollandékkal együtt küzdött az önbecsüléséért, nézett szembe rossz szokásaival, és keresett valamit, amiben hihet. Azaz: ‘Self Esteem’, ‘Bad Habit’, ‘Something to Believe In’ és még sorolhatnánk a slágereket, amik még ma is sűrűn előkerülnek. De a The Offspring nem egy múltban ragadt zenekar, most is aktívan, friss energiákkal alkotnak. Jelenleg éppen tizedik stúdióalbumukat készítik, és a kritikusok szerint sem ugyanazt az albumot írják újra és újra. Az sem véletlen, hogy az eddigi lemezeikből már több mint 40 millió darabot adtak el világszerte. Dexter Holland, Noodles, Greg K és Pete Parada, azaz a The Offspring az idei FEZEN fesztiválon élőben is bizonyított nálunk, de Noodles elmondása szerint a 2012-es Days Go By album folytatására sem kell már sokat várnunk.

„Egy ideje már új lemezen dolgozunk. Pár dalunk már készen is van. Ezek mellé akarunk még írni néhányat, és ezek után mindenképpen ki szeretnénk hozni az albumot. A rajongóink régóta várnak rá, szóval adni akarunk nekik valamit, amit végre meghallgathatnak.” – mesélte Noodles a szeptemberi Rock In Rio szervezőinek egy videóinterjúban. Dexter Holland énekes mindehhez hozzátette: a következő lemez egészen biztosan 2018 folyamán jelenik majd meg.

Az Epitaph Records és a The Offspring 20 évvel ezelőtt írt történelmet a nagy áttörést hozó Smash albummal, ami világszerte mindeddig több mint 11 millió példányban kelt el, ezáltal minden idők legkelendőbb független kiadású lemeze lett.