Szimplán Suicide Silence címmel a mai napon jelent meg a hatodik Suicide Silence album, a 2014-es You Can’t Stop Me lemez folytatása. Ez már a kaliforniai banda második albuma Hernan “Eddie” Hermida énekessel, aki a 2012. november 1-jén motorbalesetben elhunyt Mitch Lucker utódja lett. Eddie Hermida az All Shall Perish zenekart hagyta ott “új munkája” miatt. A zenekar tagjai a Sepulturával, a Korn-nal és a Slipknot-tal közös munkáiról ismert Ross Robinson-t kérték fel soron következő nagylemezük producereként. A keverést Joe Barresi (Kyuss, Tool, Melvins, Queens Of The Stone Age) végezte. Két előzetes dal után itt a Dying In A Red Room, melyhez klip is készült:

Sacred Words címmel 2015. október 23-án, a Nuclear Blast gondozásában egy digitális EP-vel jelentkezett a deathcore vonalas kaliforniai Suicide Silence. A címadó tétel a normál verzió mellett egy We Are Strong névre keresztelt remixben, illetve instrumentális változatban is felkerült a korongra, minket azonban jobban érintett az a három koncertfelvétel, amelyek 2015. augusztus 9-én Balatonszemesen, a RockPart fesztiválon készültek. Ezek konkrétan az Inherit The Crown, a Cease To Exist és a Sacred Words dalok.

A Suicide Silence eddigi legutolsó nagylemeze You Can’t Stop Me címmel 2014. július 11-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. A lemez a banda első albuma volt Eddie Hermida énekessel, aki a 2012. november 1-jén motorbalesetben elhunyt Mitch Lucker utódja lett  A You Can’t Stop Me a megjelenés első hetében több mint 15,000 példányban kelt el az USA határain belül; ezáltal a 200-as Billboard-lista 16. helyén végzett.

suicide silence cover 20161228Suicide Silence – Suicide Silence
(Február 24 – Nuclear Blast)

01. Doris
02. Silence
03. Listen
04. Dying In A Red Room
05. Hold Me Up, Hold Me Down
06. Run
07. The Zero
08. Conformity
09. Don’t Be Careful, You Might Hurt Yourself