Emlékeztek még a Tér-Idő zenekarra. A gödöllői trió még 1991-ben kezdte működését. A banda 1994 nyarán bevonult a Yellow stúdióba, hogy rögzítsen 12 dalt a Lépd át című albumra. Az élet azonban úgy hozta, hogy végül az albumról egyetlen dal – a Síneken – került kereskedelmi forgalomba az Új Metal Hammer H magazin gondozásában 1995-ben megjelenő Demonstráció II válogatás albumon CD-n és kazettán. A többi 11 dal a feledés homályába veszett. Mindezidáig, ugyanis Szarka József, a Keytracks zeneműkiadó vezetője ámulattal hallgatja a 21 éves felvételt, és úgy döntött, ezt mindenkinek hallani kell. Így aztán 21 év szünet után tavaly októberben a Lépd át album megjelent CD-n és digitális formában is. Azóta a zenekar folyamatosan médiaturnén van, így a mi rádiónk sem maradhat ki a „szórásból”. Műsorunk első órájában mindent megtudhattok majd a zenekarról.

billog 20160828A Billog 2002 nyarán alakult Békéscsabán, az év végén pedig már felvételre is került egy háromszámos próbatermi demó. A folyamatos klubkoncertezés mellett 2003 nyarán már több hazai fesztiválra (Wanted, MAMF) is meghívást kaptak. A nyár végén lett rögzítve a 11 számos bemutatkozó nagylemez a békéscsabai Song Song stúdióban, ami Jelzésérték címmel jelent meg szerzői kiadásban. 2005 nyarán/őszén elkészült egy ötszámos EP a két főre fogyatkozott zenekar (Zahorán Csaba – basszus/ének, Laczkó Tamás – dob/gitár) házistúdiójában. A lemez címe Szívszakadás, három dal angol nyelven is rögzítésre került Heart-Rending Days címmel. 2006 nyarától újult erővel, megerősödött tagsággal próbál a Billog. A gyömrői Rockpanoráma Tehetségkutató Fesztiválon, a résztvevő 24 zenekar közül a legjobb basszusgitáros különdíját hozta el a zenekar! 2006 végén Csaba Angliába költözött, majd 2007 májusában felvételre került egy vadonatúj dal To Leave a Place I Used to Call Home címmel. 100 db promóciós cd lett legyártva belőle és innentől hivatalosan is angol nyelvre váltott a Billog. 2009 szeptemberében Csaba hazaköltözött Magyarországra, az eltelt időszak alatt íródott dalokkal pedig októberben már meg is kezdődtek az új nagylemez felvételének előkészületi munkálatai. Egy ‘pre-production’ demót követően decemberben már az éles felvételek (csak dob) kezdődtek meg a gyulai No Silence Stúdióban. A gitár, a basszus és az ének a zenekar házistúdiójában került rögzítésre 2009 decembere és 2010 januárja között. A végső keverés ismét Siminél történt. Néhány promóciós példányon kívül a Till Death Do Us Part lemezt is ingyenesen le lehetett tölteni a zenekar honlapjáról. 2010 és 2014 között Csaba Blind Myselfes majd Insane-es tagsága miatt szünetelt a zenekar, majd 2014 elejétől megújult, megerősödött tagsággal, immáron budapesti székhellyel tért vissza a zenekar az aktív zenekarok táborába! Új lemezt leghamarabb év végén, jövő év elején terveznek, de erről bővebbet műsorunk második órájában tudhattok majd meg.

Hétfőn 17 órától tehát ismét Rockpanoráma. Az élő műsor során lehetőségetek lesz kérdéseket feltenni a vendégeinkhez, illetve ezúttal is teljesítjük majd zenei kéréseiteket. Tartsatok velünk!