Még tavaly nyáron erősítette meg az olasz Frontiers kiadó, hogy hat év után új lemezen dolgozik a Def Leppard, Last In Line gitáros Vivian Campbell (ex-Dio, ex-Whitesnake) nevével fémjelzett blues-os hard rocker Riverdogs. A banda ötödik nagylemeze California címmel július 7-én jelenik meg, az albumról pedig már a harmadik nóta is meghallgatható. A zenekar jelenlegi felállását Vivian Campbell gitáros, Rob Lamothe énekes/gitáros, Nick Brophy basszer/énekes és Marc Danzeisen dobos alkotja.

Az akkoriban a Sweet Savage-ből, Ronnie James Dio zenekarából és a Whitesnake-ből ismert Campbell azután csatlakozott az 1989-ben életre hívott bandához, hogy felkérték az első demó produceri munkálataira. A csapat 1990-ben, az Epicnél hozta ki első lemezét, amely egyből lenyűgözte a szakmát, de üzletileg nem jött be, és közben Vivian is bekerült előbb a Shadow Kingbe, majd a Def Leppardba, így a második albumon, az 1993-as Bone-on már nem játszott. 2003-ban ugyan újra összejöttek, hogy új anyagot vegyenek fel és adtak is néhány reunion koncertet, de a felvételek demó formában, befejezetlenül maradtak.

2010-ben viszont a Melodic Records kiadó felvette a kapcsolatot Paul Liszewskivel, a csapat managerével a dalok kiadásával kapcsolatban, és az ötlet olyan jó fogadtatásra talált, hogy szerződés lett belőle. Néhány hetes egyeztetés után a jelenleg is meglévő felállás befejezte a 2003-as demókat és írtak néhány új dalt is, valamint a végül ’World Gone Mad’ címet kapó albumra rákerült a reunion koncertek egyik felvétele, a No Matter What a Badfingerstől.

Riverdogs – Calfornia
(Július 07 – Frontiers)

01. American Dream
02. The Revolution Starts Tonight
03. Something Inside
04. Golden Glow
05. You’re Too Rock And Roll
06. The Heart Is A Mindless Bird
07. Searching For A Signal
08. Welcome To The New Disaster
09. Ten Thousand Reasons
10. Catalina
11. I Don’t Know Anything