Másfél évvel a debütáló Kurvára mindegy nagylemez megjelenése után Mérged címen új EP anyaggal jelentkezik a budapesti illetőségű Overcast zenekar.

A dobokat Puha Szabolcs rögzítette, a további felvételek és a mastering ezúttal is Gábor „Rusty” Zsigmond munkája.

A Mérged több népszerű online felületen is szabadon hozzáférhető, és a jelenlegi tervek szerint a nagylemezhez hasonlóan az összes ismert online zenei szolgáltató kínálatában elérhető lesz.

A Kurvára mindegy publikálása óta a zenekar több tagi változáson esett át. Németh Krisztián kézsérülése miatt távozott a csapatból, helyére a House of Grooves soraiból ismert old school rock dobos, Tasos Nikosz V. került. Az új négyszámos EP-n dalszerzőként közreműködő Szajkó István szólógitáros a felvételek megkezdése előtt búcsúzott a zenekartól. A szólógitáros posztot az alapító gitáros Kispál Gábor vette át, és Nikosz belépése óta a zenei irányvonal bőven túlmutat a hagyományos értelemben vett Dirty Rock n’ Roll keretein. Az új nótákban a korábbiaknál jóval több zenei hatás, stílus és inspiráció érvényesül.

A már quartet formációban felvett Mérged kislemezen egy elszánt és összetartó csapat mutatkozik be, így várhatóan jelentős előrelépést hoz az Overcast életében.

A rajongók a megjelenéssel kapcsolatos legfrissebb hírekről a kiadás apropóján létrehozott esemény útján értesülhetnek. Lemezbemutató koncert a publikálást követő napon, azaz 2017. január 14-én lesz a Budapesten a KVLT színpadán.

A zenekar FB oldala:

https://www.facebook.com/OvercastMusicHungary/

Soundcloud:

https://soundcloud.com/overcastmusichungary