The Uprising címmel június 23-án jelenik meg az a hat dalt tartalmazó minialbum, amelyen The Illegals és a Superjoint Ritual egykori gitárosa, Marzi Montazeri valamint a Judas Priest és az Iced Earth ex-énekese, Tim „Ripper” Owens egyesítette erőit. A Chris Collier hangmérnökkel felvett EP hat dalt rejt majd a houstoni gitárostól és az énekestől, akik először egy Hell Bent Forever című Judas Priest tribute kapcsán dolgoztak együtt. Az EP Montazeri saját kiadója, az újonnan alapított Crunchy Western Records jóvoltából kerül kiadásra. A címadó dal élő felvételét eddig is meg lehetett hallgatni, most stúdióváltozatban is közzétettek egy szerzeményt.

A tehetségéről és energikus jelenlétéről ismert Marzi Montazeri – művésznevén “A Torzítás Pápája” — egy texasi gitáros / producer / zeneszerző, aki a ‘90-es évek közepén csatlakozott a Superjoint Ritual felállásához; 2010-ben újjáegyesítette erejét Philip H. Anselmo (Pantera, Down) énekessel, hogy részt vegyen annak első szóló-projektjében, a Philip H. Anselmo & The Illegals nevezetű bandában. A The Illegals debütálásként kiadta a ‘War of the Gargantuas’ című EP-t, ami később a ‘Walk Through Exits Only’ című nagylemez követett (ez utóbbi 34. helyen végzett a top 100-as Billboard-listán). Montazeri emellett vendég-előadóként szerepelt többek közt a Prong zenekarban, Doug Pinnick bandájában (Razr 13), a Defiatory-ban és a ‘Hell Bent Forever’ című Judas Priest tribute-lemezen, amin szintén részt vett Tim “Ripper” Owens énekes is.

Tim „Ripper” Owens már kisebb bemutatásra szorul, rá először a Judas Priest énekeseként (1996-2003), majd az Iced Earth és Yngwie Malmsteen vokalistájaként figyelt fel a világ. Owens jelenleg szóló-előadóként járja a világot; frontemberként pedig a Charred Walls Of The Damned együttesben zenél, Richard Christy (The Howard Stern Show / Death, Control Denied, Burning Inside, stb.) társaságában. Owens továbbá egy Project Rock nevezetű szuper-group tagja, James Kottak (Scorpions), Keri Kelli (Alice Cooper, Slash’s Snakepit, John Waite), Rudy Sarzo (Whitesnake, Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Dio), és Teddy “Zig Zag” Andreadis (Guns N’ Roses, Carol King) mellett. Emellett szerepet kapott a Rockstar című filmben is (Mark Wahlberg, Jennifer Aniston), amit többé-kevésbé az ő saját, Judas Priest-ben töltött korszaka ihletett.

Marzi Montazeri/Tim „Ripper” Owens – The Uprising
(Június 23 – Crunchy Western Records)

01. 11
02. A Monster Within
03. The Uprising
04. Without Warning
05. Who Is Alive
06. Viento Del Espíritu