Bírod a kiképzést? Szabad a csütörtök estéd? Hát akkor gyere le november 18-án a fővárosi S8 Underground Clubba, ugyanis a budapesti Insects zenekar megtöri a csendet, ami az új album felvételeivel jár. Utánuk a From Void To Abyss érkezik, egyenesen Csehországból, metalcore és hardcore keverékével. Két német melodic hardcore banda is tiszteletét teszi, a The Heart’s Intent és a The Cake Is A Lie személyében. És ha még bírod energiával, semmiképp se hagyd ki a svájci Circle Of Execution drunkcore buliját! A hétköznapra való tekintettel még hazaérsz a nappali járatokkal is!

A budapesti Insects zenekar nyitja a rendhagyó csütörtök estét. A groove/stoner/heavy metalt játszó srácokat 2015-ben fújta össze a szél. Azóta elsők lettek közönségszavazattal a K-faktorban, valamint a legjobb vibemakernek minősültek a Dürer Kert szerint. Munkásságukra hatással van például a Slipknot, a Korn és a Stone Sour zenéje is. Gőzerővel készül az első kislemezük, a várakozásban pedig enyhülést hoz majd az esti zúzda. 

A prágai From Void To Abyss zenéjében a metalcore, a deathcore és a hardcore stílusjegyei keverednek. 2016 nyarán bemutatták első számukat, az „Uprising”-ot, amivel lehetőségük nyílt pár zenekarral együtt koncertezni országon belül. Emellett volt idejük összedobni az első lemezük anyagát, ami idén tavasszal jelent meg „Even the Good Are Damned” címmel.

A The Heart’s Intent Németországból érkezik hozzánk. A melodic hardcore zenekar különböző nemzetiségű tagjai hisznek a remény és a szeretet istenében, zenéjükkel inspirálni szeretnék a hallgatóságot. Dalaikban olyan témákat dolgoznak fel, mint a kegyelem, a szolidaritás és a belső vívódás. 2016 őszén elérhetővé vált első EP-jük, a „The Spirit > The Letter”.

A The Heart’s Intent-el karöltve érkezik a szintén német ajkú The Cake Is A Lie. A melodic hardcore/post hardcore zenekar 2013-ban alakult, fiatal és lelkes zenészekből. Céljuk, hogy érzelmeiket és szenvedélyüket a zene segítségével kifejezzék. Dalszövegeikben feldolgozzák magának az életnek a központi kérdéseit, valamint saját útkeresésüket. Novemberben megjelent EP-jük, „Beyond the Ocean” címmel.

Hat évvel az alapítás után, 2012-ben vált teljessé a Circle Of Execution felállása. A svájci metalcore/drunkcore zenekar azonnal munkához látott, és el is készült az első EP. A kezdetek óta három európai turnén, több, mint 70 koncerten és számításaik szerint olyan 8000 doboz sörön vannak túl. Idén ősszel megjelent első nagylemezük is, amit készségesen házhoz is szállítanak nekünk csütörtökön, bemutató turnéjuk során.

Metalcore Thursday:
2017. november 23. (csütörtök)
Kapunyitás: 18.00
Koncertkezdés: 19.00
Program: Insects | From Void To Abyss (CZ) | The Heart’s Intent (D) | The Cake Is A Lie (D) | Circle Of Execution (CH)
Belépő: 800 Ft

Esemény

Insects:
https://www.facebook.com/InsectsMetal/

From Void To Abyss (CZ):
https://www.facebook.com/fromvoidtoabyss/

The Heart’s Intent (D):
https://www.facebook.com/theheartsintentband/

The Cake Is A Lie (D):
https://www.facebook.com/tcialband/

Circle Of Execution (CH):
https://www.facebook.com/circleofexecution/

Írta: Szabó Livia