Battle Of The Bays névre hallgat az az igen súlyosnak ígérkező turné, amelyen az Exodus, az Obituary, a Prong és az ausztrál extrém metalista King Parrot fogott össze. A New Beatnek köszönhetően szerencsére a turné hazánkat is érinti majd, a koncert november 16-án lesz a Dürer Kertben.

A koncert Facebook oldala

Blood In Blood Out címmel 2014. október 10-én jelent meg az Exodus legutóbbi nagylemeze. A lemezt – melyet a visszatérő Steve “Zetro” Souza énekessel közösen rögzítettek – a legendás Andy Sneap producelte. Az album a Billboard-lista 38. helyén kezdett miután 8800 példány kelt el belőle az Egyesült Államokban az első héten. Ez önmagában nem tűnik nagy eladásnak, ám a banda szintjén kiemelkedő eredmény: a legutóbbi Exhibit B: The Human Condition hat évvel ezelőtt csak a 114. helyig jutott a maga 4600 példányos eladásával, ráadásul az volt az első lemez a banda újjáalakulása óta, amely fel tudott kerülni a tengerentúlon legkelendőbb kétszáz album rangsorába. A zenekar eddig csupán egyetlen lemezével került be az amerikai Top 40-be: ez az 1989-es Fabulous Disaster volt, az Exodus legnagyobb példányszámban elkelt albuma, amely a 39. helyig vitte annak idején. Erre a klasszikus lemezről ITT olvashattok.

Inked In Blood címmel 2014. október 28-án jelent meg a floridai death metal veterán Obituary legutóbbi stúdióalbuma. A csapat kilencedik albumának felvételei a banda szülővárosában, a floridai Gibsonton-ban zajlottak. A RedNeck Stúdióban rögzített Inked In Blood anyagát a Relapse Records dobta piacra. Az album a megjelenés első hetében több mint 5,200 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 75. helyén végzett. A lemez promóciója idén is tart: nemrég a Cannibal Corpse, a Cryptopsy és az Abysmal Dawn társaságában indult észak-amerikai körútra a banda. Donald Tardy dobossal a lemez kapcsán mi is interjúztunk, ennek írásos verzióját ITT találjátok.

X – No Absolutes címmel 2016. február 5-én jelent meg a Prong tizedik nagylemeze, a 2014-es Ruining Lives folytatása. Az új album ezúttal is a frontember Tommy Victor producerkedésével készült, azonban volt egy társproducere is a hangmérnök Chris Collier személyében. Tommy Victorral a lemez kapcsán mi is interjúztunk, ennek írásos verzióját ITT találjátok.

Ausztrália egyik legnevesebb underground metalbandája, a King Parrot immáron második alkalommal turnézik Európában új, ‘Dead Set’ című nagylemezével.

A Battle Of The Bays turné állomásai:

Okt. 22 – F – Lille – Aeronef
Okt. 23 – F – Rennes – L’Etage
Okt. 24 – F – Párizs – Elysée Montmartre
Okt. 25 – UK – London – Electric Ballroom
Okt. 27 – UK – Glasgow – Garage
Okt. 28 – UK – Manchester – Academy 2
Okt. 29 – UK – Birmingham – o2 Academy 2
Okt. 30 – UK – Southampton – Engine Rooms
Nov. 05 – DK – Aarhus – Voxhall
Nov. 06 – DK – Koppenhága – Pumpehuset
Nov. 11 – PL – Varsó – Progresja
Nov. 12 – PL – Katowice – Mega Club
Nov. 15 – RO – Bukarest – Arenele Romane
Nov. 16 – H – Budapest – Dürer Kert
Nov. 17 – HR -Zágráb – Tvornica Club