Kicsit megkésve, de érkezik a szokásos KépSorock rovatunk is, ahol ismét egy sorozaté lesz a főszerep. Egy olyan sorozaté, ami bátran nevezhető mindenidők egyik, hanem a legsikeresebb sitcomjának, amin generációk nőttek, fel és a mai napig nemtől és kortól függetlenül bárkit nevetésre bír. Az első igazi családi vígjáék sorozat, ami nem csak családoknak szól, hanem egy családról szól, illetve az amerikai minta család létforma kifigurázásáról. Ami normális esetben, a sikeres, dolgozó apa, aki szereti a családját, a háztartásbeli anyuka, aki mindig tisztasággal és meleg étellel várja férjét és gyermekeit, a gyönyörű és okos lány, aki előtt egy remek jövő kép van, és a nők álma élsportoló fiúgyermek. Na ebből itt nem sok minden van meg. Az apa dolgozik de nem sikeres és a családját is utálja, az anya lusta, a lány gyönyörű, de síkhülye, a fiú meg minden csak nem élsportoló és a lányok kedvence.  Bizonyára sokan kitaláltátok már, hogy a következőkben a Bundy család sikertörténetéről lesz szó, Egy Rém Rendes Család formájában.

Chicago külvárosában vagyunk, ahol egy lepukkant házban él a Bundy család. Al Bundy a családfő, aki női cipészként dolgozik, és szívből gyűlöli a munkáját. Legtöbbször csak elhízott nők járnak be hozzá, akikhez mindig van egy két keresetlen szava. Utálja az életét, a munkáját a családját, saját magát. Mindenkori támasza a barátai, akikkel sokszor a sztriptíz bárokba, kocsmákban talál menedékre. Legnagyobb büszkesége, hogy a főiskolai csapatban, egyszer egy meccsen négy touch down-t szerzett egyedül, és ezzel máig rekorder. Feleségével Peggel a fősulin ismerkedett meg, és hamar összeházasodtak. Ezt azóta Al mindig megbánja. Peg, egy lusta, nemtörődöm anyuka, aki csak a saját külsejével foglalkozik. Egésznap a Tv-t bambulja, és Al nehezen megkeresett pénzét költi. Két gyermekük Kelly és Bud. Kelly a pasik álma, de nem az eszéért szeretik. A szőkenős viccek alfája és omegája a csaj. Bud viszont csak álmodozik arról, hogy sikeres legyen az ellenkező nem terén. Soha senkivel nem jön neki össze. A testvéri civakodás jelentős részét képzi a sorozatnak, úgy ahogy Al és Peg vitái is.  Al legnagyobb ellensége a szomszédjuk Marcy, aki pechére Peg legjobb barátnője is egyben. Állandóan fúrják-faragják egymást. Marcynak két férje van a sorozatban. Először Steve, majd Jefferson, akikkel Al mindig összehaverkodott és sokszor uszította őket a nejük ellen. Persze mindig Al és a srácok jártak pórul a végén.
Ed O Neill 34720

Az egész sorozatnak, az a lényege, hogy megsajnáljuk Al-t, és ezt el is érték a készítők. A negyvenes évei végén járó, kopaszodó munkásember, akit utál az egész családja, akit nem becsülnek meg, akit mindig kihasználnak, még a kutyája is rajta röhög (Bár Brúnó a kutya mindenkin röhög), több generációnak vált kedvenc figurájává. Al, mindig próbált kitörni a helyzetéből, de valahogy akármit tett, akárhogy próbálta semmi sem jól sült el. A filmtörténelem egyetlen olyan szereplője, akit mindenki szeretett, akin mindenki nevetett, és akit mindenki sajnált. És rendben van, hogy ez egy Rém Rendes Család és ott van Peg, Kelly, Bud, a szomszédok, a barátok, de ez a sorozat Alről szól. Al Bundyról, akit átjár a végtelen közöny, a depresszió, a bánat, de ugyanakkor zseniális szarkazmussal rendelkezik. Ezek a szarkasztikus poénok adják az egész történet gerincét.  És itt fontos megjegyezni, hogy nagyon nem volt mindegy, hogy kire osszák Al Bundy szerepét.  Nem egy hírességet kerestek, hanem egy jóformán no-name színészt, akinek csak a mimikájában benne volt minden ami ezt a karaktert ilyen sikeressé tette. Ed O’Neill neve azóta egybe forrt  Al Bundyéval, szinte alig ismerni őt máshonnan ( bár mostanában megy egy Modern család című sorozat, amiben ő a főszereplő, azt is érdemes megnézni), mégis mindenki tudja ki ő. Egy végtelenül jó színész, mert szinte bármit képes eljátszani az arcával. Olyan érzelmeket képes a mimikájával kifejezni, hogy jóformán szöveg sem kell neki, akkor is tudjuk mit érez, és mit mondana.
A sorozatból ugyan csak a Kelly-t alakító Christina Applegate futott be komolyabb karrier, de mégis mindenkiben nyomot hagyott a televíziózás ezen alkotása, amely tíz évig szórakoztatta hétről-hétre a nézőket (1987-1997), de azóta is bárkit képes a képernyők elé láncoli.
Mikor érdemes megnézni a Rém Rendes Családot? Bármikor. Ha vidámságra vágysz, ha unatkozol, ha jó humort akarsz hallani, baráttal, barátnővel…. Bármikor, mert ez mindig és mindenkit leköt.

10/10

ARVE Error: The [[arve]] shortcode needs one of this attributes av1mp4, mp4, m4v, webm, ogv, url