Legújabb KépSorock rovatunkban, ismét egy sorozaté lesz a főszerep. Egy olyan szériát mutatunk be nektek, ami lassan nélkülözhetetlen része, a jelenkori televíziózásnak. Egyre kevesebb olyan embert ismerek, akit még nem szippantott volna be az Agymenők világa (The Big Bang Theory). A CBS szitcom-ja 2007 szeptembere óta kalauzol el minket hétről hétre, a négy tudós kocka világába és nyújt szórakozást minden generáció számára.

Pasadena, egy tömbházában lakik két tudós, Dr. Leonard Hofstadter kísérleti fizikus, és Dr. Sheldon Cooper, elméleti fizikus.  Sheldon jelleme adja az egész sorozat gerincét. Egy elviselhetetlen, magának való kockafej, aki még lakótársa munkáját is lenézi, és csak a saját eredményeit tartja igazi tudománynak. Beképzeltségénél már csak rigolyái frusztrálóbbak. Percre pontosan megtervezett rutin szerint él, a női nemmel minden kapcsolatot megvet, mindenre szabályokat használ, és ezekkel rendszerint őrületbe kergeti azt a maroknyi ismerősét, akivel jóban van.  Leonard mellet még két kocka-zseni tartozik Sheldon baráti körébe. Dr. Rajesh Koothrappali asztrofizikus, és Howar Wolowitz mérnök. Raj szelektívnémasággal küzd, azaz nem bír beszélni nőneműek társaságában (kivéve a húgát és az anyját), míg Howard kínkeservesen próbál minden nőt megfektetni, de képregénybe illő kinézetével és saját vallásának (zsidó) parodizálásával mindig mindenkit elijeszt. Ez a négy barát éli mindennapjait, munka után közösen mennek képregény-boltba, jelmezfesztiválokra, szerepjátékokat játszanak, Star Trek és egyéb Sci-fi kvízeket tartanak és sok más olyan dolgot csinálnak, ami a normál embereket elrettenti tőlük.

Ebbe a nem mindennapi életbe csöppen bele az új szomszéd Penny (vezetéknevét nem tudtuk meg mind a mai napig sem), aki Leonard, és Sheldon által bérelt lakással szemköztibe költözik be. A húszas éveiben járó csinos szőke lány, azért jött Los Angelesbe, hogy színésznői karrierbe kezdjen, de amíg nem tudja előteremteni az anyagiakat a színi tanodához, egy Cheese Cake Factory nevű étteremben vállal pincérnői állást. Sheldon természetesen nem érdeklődik Penny után, sőt egyenesen visszataszítónak tartja azt, hogy valaki ilyen alantas munkát végezzen. Szerinte csak az olyan zseniális elméknek mint Ő, van jövője a bolygón. Leonard azonban egyből beleszeret a lányba, és megindul az évadokon keresztül tartó szerelmi hajsza, szíve választottja után. Raj és Howard is ráhajt a lányra, de mivel előbbi meg sem tud előtte szólalni, így hamar feladja a küzdelmet, míg utóbbinak Pennyt is sikerül undorító és rámenős csajozási szokásaival elijeszteni magától. A kezdeti négyeshez végül Penny is hozzácsatlakozik, és egyre több időt tölt a srácokkal, míg végül Ő maga is átvesz egy két fura szokást tőlük. Ahogy telnek az évek, úgy csatlakozik a csapatba még két női szereplő, Dr. Amy Farah Fowler, aki Sheldon jellemfejlődésének és szocializálódásának legfontosabb mérföldköve, illetve Dr. Bernadette Rostenkowski(később Rostenkowski-Wolowitz), aki Howard csillapíthatatlan szex mániájának lesz végső megoldása.
blog-BigBangTheory-StephenHawking-jpg 185403A hetedik évadját taposó sorozatban nincs üres járat, minden egyes rész, az előzőre épül ugyanakkor önálló epizódként is megállja ahelyét. A helyzetkomikumok sokasága pedig, ahogy az elején is említettem minden korosztályt a TV elé bilincselnek. A sorozat sikerességét mutatja, hogy olyan világhírű színészek és tudósok is elfogadták a sorozat készítőinek meghívását, mint Stephen Hawking, Leonard Nimoy, Bob Newhart, LeVar Burton, Summer Glau, James Earl Jones, Katee Sackhoff, George Takei, Wil Wheaton, Mike Massimino , Carrie Fischer, Buzz Aldrin, Charlie Sheen, Stan Lee valamint Steve Wozniak.

Sheldont és a barátait ért helyzetek, az átlagos emberek számára normál, de a négy geek számára megoldhatatlan szociális-események, töménytelen mennyiségű humorral való megfilmesítése, megkérdőjelezhetetlenül az Agymenőket tette a 21. század egyik, hanem a legsikeresebb sorozatává.
Ajánlom, mindenkinek aki még kimaradt belőle, nagyon jó, pihentető szórakozást nyújt, egy-egy fárasztó nap után.
ARVE Error: The [[arve]] shortcode needs one of this attributes av1mp4, mp4, m4v, webm, ogv, url