A legendás, többszörös platina eladásokkal rendelkező Depeche Mode március 17-én megjelentette Spirit című albumát, mégpedig a Columbia Records gondozásában. A Spirit munkálatai során Dave Gahanék először dolgoztak együtt a Simian Mobile Disco révén ismert James Ford producerrel, aki már olyan csapatok lemezeinél közreműködött, mint az Arctic Monkeys, a Foals és a Florence & The Machine. Az USA Today már most a „Depeche Mode legidőtálóbb alkotása”-ként jellemzi a friss korongot, míg az Entertainment Weekly szerint egy „valódi zenei mérföldkő született”.

A lemez előfutára február első hetében került nyilvánosságra, és a “Where’s The Revolution” szerzeményhez klip is készült. A rendezői székben természetesen nem mást találunk, mint a csapat régi harcostársát, a vizuális oldalért felelős holland szakembert, a fotográfus és filmes Anton Corbijnt. A disztopikus hangulatú, matt színvilágú klipben indusztriális környezetben láthatjuk a zenekart, menetelő táncosok gyűrűjében – vagyis a képi világ tökéletes hátteret garantál a zenének és a szövegnek.

Spirit normál kiadása 12 dalt tartalmaz, de 2 CD-s deluxe verzióban is begyűjthetik a rajongók: ez egy 28 oldalas, exkluzív fotókkal teletűzdelt füzetecskét, valamint 5 remixet tartalmaz, amelyekért Kurt UenalaMatrixxmanés a Depeche Mode tagjai voltak a „felelősek”.

A lemez kiadását természetesen egy grandiózus világkörüli turnéval is megkoronázza az együttes, melynek keretén belül május 22-én a budapesti Groupama Arénában lépnek fel.

Depeche Mode – Spirit
(Március 17 – Columbia)

01. Going Backwards
02. Where’s The Revolution
03. The Worst Crime
04. Scum
05. You Move
06. Cover Me
07. Eternal
08. Poison Heart
09. So Much Love
10. Poorman
11. No More (This Is The Last Time)
12. Fail